Wat de militaire leert over zelfdiscipline

Wanneer een persoon sluit zich aan bij het leger, is zijn eerste smaak van disciplineexterne. Zijn boorsergeanten veronderstellen dat hij heeft geen zelfdiscipline en dus trachten te installeren overgelaten aan zijn eigen apparaten, de soldaat, sailor of vliegenier slordig en ook zelf om te slagen zou worden geabsorbeerd.

 

De nieuwe rekruut had gekozen een ander leven, hogeschool of een civiele werk, zou zijn tijd weg van de klas of de winkel zijn geweest zijn eigen. Hij kon hebben op zijn eigen wanneer opstaan, wanneer om te studeren en wat te doen na uur. Niemandzou hebben hem gesproken over de glans op zijn schoenen en de lengte van zijn haren.

 

Dit wil niet zeggen dat de jonge civiele discipline niet in zijn leven vinden zou. Hij zou ook groeien als persoon en realiseren dat hij zijn baas of zijn leraar behagen moet als hij ooit wilde slagen. Zijn pad naar volwassenheid kan echter langzamer. De militaire man is gegaan in een veeleisende beroep. Zijn land hangt hem voor zijn voortbestaan. He’s gonna worden gevraagd het risico te geven zijn leven voor zijn collegasoldaten en de natie. Hij moet groeien snel en zijn klaar om te doen dingen die mindere mannen niet.

 

Dus zijn eerste dagen in het leger, zijn niet aangenaam zijn. Discipline moet wordenvermalen tot hem. Hij heeft te winnen van fysieke kracht, uithoudingsvermogen, kennis en geest snel. Dag tegen dag, ochtend en avond, hij wordt geduwd om meer dan hij denkt dat hij kan doen. Hij is gedwongen te hoog staan en scherp kijken. Hij moet draaien overal en geef nooit een excuus voor een mislukking.

 

Aanvankelijk is hij gedwongen om deze dingen te doen. Hij is zag, schreeuwde, en voor elke overtreding wordt bestraft. Beetje bij beetje, hoewel, begint hij te internaliseren van de code van het leger. Hij begint te schelen als zijn collega soldaten of niet slagen. Hij begint te zorg over de militaire code. Hij staat hoog, niet omdat iemandhem aan, maar wegens de hoogmoed binnen hem heeft verteld. Hij is fit en klaar voor het harde leven voor hem.

 

Deze bepaling en geest laat geen de soldaat als hij verlaat het leger. Hij benadert de taken in de civiele wereld met de dezelfde zelfdiscipline dat hij jaren terug als eennerveuze jonge rekruut verworven. Nu hij een zeker persoon is, klaar om aan te pakken de projecten die mensen om hem heen vrees zijn onmogelijk.

 

Hij weet, allereerst, de waarde van de organisatie. Hij kan dingen in perspectief zetten. Hij ziet dat het niet onmogelijk project slechts een aantal kleine taken.

 

Lang geleden leerde hij dat zelfdiscipline de eerste stap naar leiderschap is, en nu hij klaar is om de stap naar de voorkant van de groep en die taken aan anderen kunt toewijzen.

 

Hij realiseert zich het belang van volgende door op een taak en de mensen die zijn toegewezen aan het opvolgen. Hij weet dat de zelfdiscipline die in zijn borst rust nietaanwezig in zijn niet-militaire ploeggenoten zijn kan. Hij is klaar om het goede voorbeeld geven of duw van achteren. Wat het moment nodig heeft, kan hij doen. Hij isniet bang om te prijzen of te bestraffen. Naarmate de baan voltooiing nadert, ziet hij dat dezelfde geest van kameraadschap en trots begint te groeien op dezelfde manier deed het voor hem toen het leger leerde hem alles over dat zelf discipline.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *